Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerken aan datagedreven gezondheidszorg

Datagedreven gezondheidszorg wordt steeds belangrijker in de toekomst. Wat betekent dat voor patiënten, zorgprofessionals, de overheid en andere partijen zoals geneesmiddelenbedrijven die in de zorg actief zijn? Hoe gaan zij daar samen mee aan de slag? Deze en andere vragen stonden onlangs centraal op het symposium van het Healthcare Innovation Platform van Google Cloud, ML6 en Pfizer.

Volg de nascholing Zorg op afstand: de nieuwe standaard?

Samenvatting HIP-symposium

Download hier een pdf van een boekje ‘Samenwerken aan datagedreven gezondheidszorg’ met een samenvatting van het HIP-symposium en bekijk de aftermovie hier. 

Download het boekje  Bekijk hier de aftermovie

De toekomst is dichterbij dan je denkt. Over een paar jaar ga je misschien voor sommige klachten niet meer meteen naar de huisarts, maar vul je online eerst allerlei gegevens in je persoonlijke gezondheidsomgeving in.  


Toekomstschets

Ook voer je digitaal je bloeddruk, bloedsuikerspiegel en andere gezondheidsgegevens in, die je thuis meet. Vervolgens krijg jij van je digitale gezondheidsplatform het advies of je nu wel of niet naar de dokter moet. Als een bezoek aan de huisarts dan toch nodig is, kan die alvast aan de hand van al je gegevens een diagnose stellen. En tijdens het gesprek met jou de diepte ingaan. 

Deze toekomstschets komt van Danil Blinov, hoofd van de divisie infectieziekten en ontstekingsziekten van Pfizer Nederland. Pfizer heeft het Healthcare Innovation Platform samen met Google Cloud en ML6 opgericht. 
 

Met de insteek om zorgpartijen, van patiënten en ziekenhuizen tot zorgverzekeraars en de overheid samen te laten denken en samenwerken aan datagedreven gezondheidszorg. Samenwerking is cruciaal bij het verder ontwikkelen van datagedreven gezondheidszorg, stellen de partners van het Healthcare Innovation Platform (HIP).

Samenwerken aan datagedreven gezondheidszorg

HIP-symposium

Het HIP-symposium is een van de eerste activiteiten van het platform. Tijdens het evenement lieten experts op verschillende terreinen hun licht schijnen op beleid en ontwikkelingen op het gebied van datagedreven gezondheidszorg. 

Zij spraken over thema’s zoals wat de belangrijkste gevolgen van datagedreven gezondheidszorg zijn voor de medisch specialistische zorg vanuit verschillende invalshoeken. En wat er nu al mogelijk is door het ophalen, opslaan en delen van data. Alle sprekers hielden hun verhaal met dezelfde insteek: hoe kunnen zorgpartijen samenwerken, kennis delen en leren van elkaars ervaringen? Vervolgens was er ruimte voor discussie.
 

Samenwerken aan datagedreven gezondheidszorg

Verhalen van alle experts

In dit dossier over datagedreven gezondheidszorg vind je de verhalen van alle experts die tijdens het HIP-symposium spraken. Ook staat er een interview in met Danil Blinov over de visie van Pfizer op datagedreven gezondheidszorg. 

Op 16 juni is er weer een HIP-symposium met andere experts en waar betrokken zorgpartijen met elkaar opnieuw ervaringen en kennis uitwisselen en mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.